Jaki hak holowniczy zamontować do Octavi I?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukasz3112
    RS
    • 2008
    • 3607

bl, mam wrażenie, że to nie są oryginalne lampy tylko jakieś zamienniki. Jeśli patrzeć w/g zdjęcia to np. naklejka homologacyjna wygląda zupełnie inaczej niż oryginał. Dodatkowo w opisie wzmianka o tym że mają homologację, co dla ori lampy jest oczywiste i nie spotkałem się, żeby ktoś w aukcji o tym wspominał...
    Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
  • Tedeusz
    Classic
    • 2007
    • 8

Szukam porady jaki zakupić hak żeby był niedrogi i dobry w eksploatacji.

Komentarz

• zurcio
      RS
      • 2008
      • 2046

tutaj trochę informacji w tym temacie: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=9468

jeśli będziesz go montował w firmie (nie osobiście) doradzam przed odbiorem auta dokładnie sprawdzić jakoś montażu i działanie instalacji elektrycznej,
      w O1 miałem taki przypadek, że nagminnie paliło żarówkę ( chyba lewego ) stopu, po wizycie w zakładzie wykręcali się, że to nie ich wina i przy okazji przeglądu w ASOelektryk poprawił po fachowcach :evil: - druciarstwo :evil:

sam hak to już Twój wybór, czy zdejmowalny, czy na stałe, czy trzeba wycinać zderzak czy też nie ...
      Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• phrix
        L&K
        • 2007
        • 1000
        • Audi
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja zakupilem taki :

Montaż samodzielny ( bo to banalna sprawa :wink: ) plus wbicie do dowodu pieczatki jakies 70 PLN. Calosc wychodzi cos koło 250 PLN. Generalnie w 99% w O1 trzeba podcinac zderzak. Jezeli chcesz byc zgodny z przepisamy kup hak wyciagany, tak aby mozna go bylo wymontowac. Ja osobiscie nigdy nie sciagam ...

Co do jakości nie ma różnicy miedzy ori i tymi z allegro.
        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• marekzu
          L&K
          • 2007
          • 1412
          • Superb II combi (3V5)

mozna kupic rowniez wypinany hak do Golfa IV z Bosala - tez pasuje do Octavi

Komentarz

• Alberto
            Ambiente
            • 2006
            • 202

phrix, a Twój hak wygląda tak jak na tym różowym zdjęciu bo na tym drugim to jakiś dziwny ten hak ja mam założony coś na styl a w zasadzie podony jak na tym różowym zdjęciu i zderzak był wycinany tylko ten rant na dole coś 2 cm na szerokość i około 10 na długość

Komentarz

• phrix
              L&K
              • 2007
              • 1000
              • Audi
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mój hak wyglada mniej wiecej tak :

Ten gosciu z allegro daje zdjecia pogladowe, z tego co pamietam to producent to HAK-POL. Jak sie pogada z gosciami to w cenie zwyklego haka daja haki o uciagu do 1700 KG ( ja takiego mam i spokojnie lawete uciaglo) Warto kupic caly zestaw bo potem za wszystko trzeba doplacic ( np. sruba o odowiedniej wytrzymalosci kosztuje ok. 8 PLN a u mnie jest takich 8 + złączki do kabli itp.) Podciecie zderzaka to raczej koniecznosć bo bardzo malo haków jest odpowiednio wyprofilowanych. Samo podciecie jest calkowicie niewidoczne a skoda juz zrobila wstepne naciecie w zderzaku. Osobiscie polecam podciac wiecej niz mniej :diabelski_usmiech Teraz weszly przepisy ze jak sie nic nie ciagnie to nalezy wypinac hak :lol: Jeżeli ktos lubi byc zgodny z prawem to warto dolozyc do haka z szybkim demontazem, ja haka nie sciagam z wiadomych przyczyn :diabelski_usmiech

PS: Inna sprawa ze octa z silnikiem 90 KM to slabe auto pociagowe ... :szeroki_usmiech
              Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• bubuDE
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2007
                • 763
                • Octavia III (5E3)
                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Jesli wybor haka bedziesz mial za soba i sprobujesz zamontowac go samodzielnie to pomoze Ci: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=18111
                PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

Pracuję...